O zaman olayı somutlaştırayım.
Gythium açıldı şu an oyuncu sayısı açısından yerlerde sürünüyor . Daha yeni açıldı erken diyebilirsin ama ondan önce açılan delfi de aynı durumda.
Hızlı server olayını tek kendi düşüncem olarak söylememiştim beraber hareket ettiğim bir çok arkadaş adına fikrimi paylaştım bu serverı 2x2 veya üstü olsaydı hep beraber girecektik. bizim rakip ittifaklarda aynı durumdaydı. Topluca bir vazgeçiş oldu.
Grepolis oyunu 2009 da başladı 2012 ye kadar ilgi artarak devam etti bir süre sonra grepolisinde katkılarıyla insanlar uzaklaşmaya başladı. Yeni oyuncu gelmedi eskilerin büyük bölümü bıraktı. yeni başlayanlar kalıcı olmadı ve halende olmuyor. Bunun sebepleri arasında seninde yazdığın gibi telden oyunu idare etmeye çalışmak .vs bir çok sebep var 20 şehir değil ben 10 şehirden sonrası için bile telefondan bu oyunu oynamak işkenceden farksız.
Gel gelelim grepolis yönetimi bunu kurtarmak için ( sadece altın satmaya odaklandıkları için) hiç bir şey yapmadı. Hatta insanları oyundan soğutmak, kaçırmak için ellerinden geleni yaptı yapmaya devam ediyor.server süresi, çiftçi köyleri .vs gibi radikal çözümlerler şöyle dursun oyundan haberi olmayan yatırımcı edasıyla, mantık hatalarıyla insanları kaçırmaya devam etti.
Açık örnek verdim yukarıda son açılan 3 server hız düşük en azından 3 serverdan birisi hızlı olmalıydı. geriye kalan bir avuç eski oyuncu en azından bu serverda devam ederdi.
İstedikleri kadar yavaş server açsınlar oyuncu gelmez aksine eskilerde kaçar sende söyledin.bu oyunu 3 sene oynayan kimse 1x1 de başlamaz. yeni oyuncuların gelmemesine; yurtdışındaki insanlara ve türkiyedeki insanlara alım gücüne bakmadan aynı fiyattan altın satmaları , radikal değişimler olmaması v.s bir çok sebep sayabiliriz ama eski oyuncularıda kaçırmamaları için en azından bir server yavaş bir server hızlı seçenekleri olmalı ki daha da yerlerde düşmesin bu oyun.